Lehtikaalin viljelyä ilman kemiallisia torjunta-aineita

Rödingin Tarhat Oy on erikoistunut puhtaan lehtikaalin viljelyyn. Tällä hetkellä tarhoilla viljellään 11.000 neliön edestä lehtikaalia. Tarhamme sijaitsevat Kouvolassa. Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja!

Yhteystiedot

Kasvihuoneviljelyä ympäri vuoden

Kasvihuoneviljelymme keskittyy lehtikaalin tuotantoon, jota toteutamme ilman kemiallisten torjunta-aineiden käyttöä. Kasvihuoneviljelystämme tekee ainutlaatuisen ympärivuotinen tuotanto. Viljelemme lehtikaalia läpi vuoden, mikä takaa sen hyvän saatavuuden ja mahdollisuuden vastata sen kasvavaan kysyntään.

 

Lehtikaalista on viime vuosina tullut trendikäs superfood, mutta sillä on pitkä historia. Lehtikaalia on Suomessa kasvatettu jo 1800-luvulta lähtien. Se on siis ollut tärkeä vitamiinien ja mineraalien lähde jo monien sukupolvien ajan.

 

Tiesitkö, että lehtikaali päihittää muut kaalilajit terveysvaikutuksillaan? Lehtikaalissa on nimittäin runsain määrin rautaa, C- ja K-vitamiineja, karoteenia, kalsiumia sekä proteiineja ja antioksidiantteja. Proteiinit muodostavat 35 prosenttia lehtikaalin koko energiasisällöstä.

Lehtikaalin on myös todettu vahvistavan vastustuskykyä ja jopa ennaltaehkäisevän dementiaa. Sen sisältämä kollageeni vaikuttaa puolestaan ihon hyvinvointiin.

Lehtikaalin eri lajikkeet ja taimien kasvatus

Lehtikaali voi kasvaa avomaassa jopa 150 cm:n korkuiseksi riippuen siitä, kuuluuko se korkeisiin, puolikorkeisiin vain mataliin lajikkeisiin. Myös lehden väri kertoo, mistä lehtikaalilajikkeesta on kyse. Lehtien väri vaihtelee tummanvihreästä punaviolettiin lajikkeen mukaan.

 

Kun lehtikaalin taimet kasvatetaan kasvihuoneessa, itämisvaiheen lämpötila täytyy olla noin 18–22 astetta. Taimikasvatus vaatii puolestaan 10–18 asteen lämpötilan. Lehtikaali taimettuu noin 4–9 vuorokaudessa, ja taimikasvatusaika kestää noin kuukauden.

 

Kirvat ovat yksi kaikkien lehtikaalilajikkeiden pahimmista tuholaisista. Kirvat syövät lehtiin pieniä reikiä, ja varsinkin pienet taimet ovat kirvoille arkoja. Kirvoja torjutaan esimerkiksi harsoilla ja verkoilla. Myös kiinankaali toimii hyvänä houkutuskasvina, jota voidaan istuttaa lehtikaalitaimien viereen. 

Säännöllinen kastelu juurruttaa taimet hyvin

Lehtikaalin viljelyssä on tärkeää säännöllinen taimien kastelu, jotta juurtuminen tapahtuu halutulla tavalla. Kun taimet ovat juurtuneet hyvin, niiden kastelua voidaan pikku hiljaa vähentää ja hoitaa kastelu vain tarvittaessa. Riittävä kosteus mahdollistaa kasvin ravinteiden saannin.